وکالتنامه

     جهت تنظیم وکالتنامه ضروری است متقاضی ابتدا از طریق سامانه اینترنتی میخک به آدرس اینترنتی :  https://mikhak.mfa.gov.ir  مراجعه نموده و پس از ثبت نام در سامانه مذکور، در قسمت وکالتنامه و تصدیق امضا ، درخواست خود را ثبت و کد رهگیری دریافت نماید. سپس با همراه داشتن کد رهگیری و مدارک شناسایی ایرانی (شناسنامه، کارت ملی و یا گذرنامه) و کارت اقامت ترکیه به صورت حضوری به بخش کنسولی مراجعه نمایند. ( کلیپ های آموزشی سامانه میخک در صفحه اول آن سامانه تحت عنوان راهنمای استفاده از سامانه موجود است و پیشنهاد می شود  قبل از انجام امور به دقت ملاحظه شود.)

     نکات قابل توجه :

  • بدون ارائه کد رهگیری (دریافت از طریق سامانه میخک) انجام امور وکالتنامه امکان پذیر نمی باشد.
  •  متقاضیان می توانند با همراه داشتن کد رهگیری و اصل مدارک شناسایی ایرانی در روزهای کاری دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰  تا ۱۲:۰۰ به سفارت مراجعه نمایند.
  •   تصدیق یا تایید اوراق و اسناد هموطنان ایرانی مقیم خارج از جمله وکالتنامه، رضایتنامه، صلح نامه، اقرارنامه، تعهدنامه و رضایت خروج همسر و فرزندان و  ... توسط بخش سجلات سفارتخانه ها یا کنسولگری های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور انجام می پذیرد.
  • از طریق مرورگر گوگل کروم به سامانه مراجعه نمایید  .در صورتی که قبلا ثبت نام نکرده اید بایستی اقدام به ثبت نام کنید. اول  به قسمت وکالتنامه مراجعه نموده و با انتخاب موضوع مورد نظر، وکالتنامه خود را تنظیم نمایید از آنجایی که در سیستم قابلیت ویرایش وکالتنامه وجود ندارد خواهشمند است در نگارش آن کمال دقت را بفرمایید. به منظور ایجاد سهولت در انجام امور هموطنان عزیز چند نمونه متن وکالتنامه در قسمت نوع وکالتنامه در سامانه میخک قرار داده شده است که قابل ویرایش بوده و می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد. با این وجود ، نمایندگی هیچگونه مسئولیتی در قبال محتوای وکالتنامه ها ندارد و صرفا مسئولیت تایید امضاء موکل به عهده نمایندگی می باشد لذا پیشنهاد می گردد متن وکالتنامه با دقت و انجام مشورت با افراد صاحب نظر حقوقی ( وکلای دادگستری و مسئولین دفترخانه های اسناد رسمی در ایران ) تهیه و تنظیم گردد.
  •  تصدیق یا تایید اسنادی مانند وکالتنامه تنها در صورت حضور صاحب آن (موکل) در بخش کنسولی سفارت و ارائه مدارک شناسنایی معتبر ایرانی میسر خواهد بود.
  • اصالت وکالتنامه صادره در سامانه میخک قابل رهگیری بوده و نیازی به تایید وکالتنامه در وزارت امورخارجه نمی باشد.
  • متن سند نباید مغایر قوانین، مقررات و شئونات (مذهبی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ...) جاری ایران و ترکیه باشد.
  • به استناد ماده ۱۱۷۲ قانون مدنی واگذاری حضانت (و یا سرپرستی) فرزندان به غیر پدر یا مادر فقط با حکم دادگاه میسر خواهد بود لذا تایید این گونه اسناد مجاز نمی باشد.
  •  انتخاب وکیل، تنظیم و ارایه وکالتنامه مستلزم دقت و بررسی است در غیر این صورت مشکلات و صدمات غیرقابل جبرانی را ممکن است برای صاحب آن ایجاد نماید.
  • بر اساس اطلاعیه اداره حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران تصدیق یا تایید امضاء ذیل وکالتنامه یا اسناد به منزله تایید مفاد و مندرجات آنها نبوده و دلالتی بر صحت و اعتبار آنها از لحاظ حقوقی ندارد. تشخیص صحت و اعتبار سند با مراجع قانونی و یا موسساتی است که این گونه اسناد به آنها ارایه می شود.
  • تایید امضاء اتباع ایران که سن آنها کمتر از ۱۸ سال تمام باشد مجاز نبوده و تنها امضای ولی یا قیم قانونی ایشان تایید می شود.
  •  طبق ماده واحده قانون رشد متعاملین مصوب ۱۳۱۲ ، رسیدن به سن ۱۸ سال، اماره (نشان) رشد معاملاتی است. بنابراین افراد زیر ۱۸ سال سن، چنانچه مدعی دارا بودن رشد معاملاتی موضوع تبصره ۱ ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی باشند باید برای اثبات ادعای خود به طرفیت دادستان به منظور صدور حکم رشد اقامه دعوی نمایند و در این زمینه نیازی به اقامه دعوی از طرف ولی نیست با تاکید بر اینکه ولی هم می تواند در این خصوص اقدام نماید.